Kdo smo?

NA KRATKO

Društvo študentov psihologije Slovenije je prostovoljno in neprofitno združenje študentov psihologije. Naš namen je spodbujanje strokovnega in družabnega povezovanja ter izvajanje obštudijskih dejavnosti študentov psihologije.

NAŠA VIZIJA

Želimo si, da je DŠPS društvo vseh študentov psihologije. Želimo, da na takšen ali drugačen način prav vsakemu omogoči pridobivanje novih izkušenj in znanja ter tako izboljša kvaliteto študija in pomaga na poti k temu, da postanemo odlični psihologi.

Želimo si tudi, da DŠPS ni samo društvo za študente psihologije. Radi bi, da pridobljene izkušnje in znanja že tekom študija na različne načine delimo tudi z drugimi ter s tem soustvarjamo boljšo družbo.

KAKO URESNIČUJEMO VIZIJO?

S PRILOŽNOSTMI. 👉🏼 Študentom nudimo varno okolje, v katerem lahko preizkušajo nove stvari, uresničujejo svoje ideje in premikajo lastne meje.

S STROKOVNOSTJO. 👉🏼 Z veseljem vlagamo energijo v organizacijo poletnih šol, mednarodnih izmenjav, strokovnih ekskurzij, konferenc, izobraževanj ter drugih predavanj in delavnic.

Z MISLIJO NA DRUGE. 👉🏼 Uživamo v izvajanju delavnic za mladostnike in odrasle, s katerimi želimo promovirati duševno zdravje in destigmatizirati duševne motnje.

KAJ NAM JE POMEMBNO?

VARNO OKOLJE. 🖇 Cenimo občutek povezanosti in podpore, ki je posledica medsebojne pomoči pri pripravi projektov, sproščenega vzdušja, prijetnih pogovorov in zabavnih druženj.

IZZIVI. ⚡️ Všeč nam je, da lahko v vsakem trenutku zase najdemo ravno prav velik izziv. Trudimo se, da ima vsak priložnost prevzeti odgovornost za svoj del in se preizkusiti v nečem novem ali pa trenirati že obstoječo veščino. S tem razvijamo občutek samostojnosti in kompetentnosti ter krepimo svojo samozavest. 

NAŠE IDEJE. 💡 Uživamo v tem, da smo lahko ustvarjalni in vztrajni skozi razvijanje in udejanjanje svojih lastnih idej.

KAKO SE NAM LAHKO PRIDRUŽIŠ?

Iskreno smo veseli vsake nove članice in člana ❤️

Za včlanitev v društvo (oz. podaljšanje članstva) se v času uradnih ur oglasi v naši kabinici na faksu (Oddelek za psihologijo FF) ali pa nam piši na info@dsps.si.

Če te zanima pridružitev kateri od skupin oz. organizacijskih ekip, piši direktno vodji skupine, ki ti bo z veseljem prijazno razložila vse podrobnosti, ali pa se nam prav tako oglasi na splošni naslov info@dsps.si.

V kolikor razmišljaš o pridružitvi, a imaš še nekaj vprašanj, bo zelo verjetno odgovor na tvojo dilemo tukaj.