Mednarodni

KDO SMO MEDNARODNI?

Delovna skupina Mednarodni povezuje slovenske študente psihologije s študenti v tujini. Vsako leto organiziramo dve potovanji, ki sta strokovno in družabno obarvani. Ker je namen skupine širiti svoja znanja na evropskem nivoju, med študijskim letom pripravljamo tudi potopisna predavanja, ki se jih lahko udeleži kdorkoli. Popotnike, ki predstavijo svoje potovanje, poiščemo sami. Na potopisnih predavanjih se vedno tudi podružimo, popijemo čaj in posladkamo s piškoti.

NAŠA VEČJA PROJEKTA

V decembru se organizacijska ekipa Mednarodnih odpravi na predbožični team-building vikend, ki si ga člani zorganiziramo po svojem okusu. Namen tega je, da se novi in stari člani spoznajo in povežejo. Ogledamo si mesto in razvijamo ideje za program, ki ga bomo izvedli v drugi polovici študijskega leta. V predbožičnemu vzdušju nam nikoli ne manjka zabave in kuhanega vina!

Naš najobsežnejši projekt pa je poletna izmenjava s študenti psihologije iz tujine. Organizacija le-te poteka celo študijsko leto, zato je sodelovanje in udeležba na sestankih ključnega pomena. Izmenjava poteka v dveh delih, v Ljubljani in v drugemu izbranem evropskem mestu (zadnje tri lokacije: Instanbul, Atene, Beograd). Sodelujoči državi določita strokovno temo izmenjave in pripravita temu primeren program z delavnicami, predavanji in seminarji. Poleg tega pa v program obe državi vključita ogled znamenitosti in najpomembnejše, socialni program! Udeleženci izmenjave si med seboj zagotovijo prenočišča pri sebi doma ali v študentskem stanovanju/domu. Po tujem mestu potujemo z domačini, ki poznajo vse zanimive skrivne delčke mesta, njegovo zgodovino in značilno hrano.

KAJ PONUJAMO?

  • Druženje in zabavo,
  • spoznavanje novih kotičkov po Evropi in hkrati tkanje tesnih odnosov s tujimi študenti,
  • sodelovanje pri organizaciji in načrtovanju potovanj.

Skupini Mednarodni sem se priključil po naključju, ko sem izvedel, da so za izmenjavo s študenti iz Beograda na voljo še prosta mesta in sem se odločil, da se bom prijavil. Po koncu izmenjave sem bil izjemno zadovoljen, zato sem se udeležil tudi naslednjih dveh. Všeč mi je dejstvo, da ti mesto razkažejo domačini in tako spoznaš še kakšne bolj skrite znamenitosti, poleg tega pa so zabavna tudi druženja, ki potekajo v času izmenjave. Všeč mi je tudi predbožični izlet, kjer se člani skupine med seboj povežejo, si ogledajo izbrano mesto ter najdejo čas tudi za zabavo.

Odločitev, da se pridružim skupini Mednarodni, je bila nedvomno ena izmed najboljših izbir mojega študija. To je namreč skupina, ki ti med drugim ponuja predbožični izlet, ki pomeni obisk prelepih evropskih krajev v vsem njihovem z lučkami okrašenem čaru in blišču, ter poletno izmenjavo, na kateri občutiš tisti resnični in pristni utrip posameznega mesta, saj tega spoznavaš s tamkajšnjimi domačini, ki ti razkažejo vsak obiska vreden kotiček.

Mednarodnim sem se priključila zaradi moje ljubezni in želje po potovanju in odkrivanju novih mest, vendar sem v skupini dobila mnogo več kot le to. Gre za skupino, ki se decembra na predbožičnem izletu močno poveže in sklenejo se prijateljstva, ki svoje mesto najdejo tudi zunaj dejavnosti Mednarodnih. Tudi sama izmenjava je izkušnja, za katero mi res ni žal, da sem jo doživela, saj smo mesto spoznali na čisto poseben način in ne zgolj kot navadni turisti. Z nekaterimi posamezniki, ki sem jih spoznala tekom izmenjave, sem še vedno v stiku in komaj čakamo dogodke, kjer se lahko zopet vidimo.

Kljub temu da so obiskana mesta čudovita, pa so pravi zaklad skupine Mednarodni zagotovo vezi in prijateljstva, ki v okviru skupine nastanejo, ter trenutki, ki v spominu in srcu ostanejo še dolgo po tem, ko stopiš nazaj na domača tla.