Hedonisti

Trenutno se oblikuje nova delovna skupina HEDONISTI (bivši Obštudijci). Do takrat lahko prebereš, kako je bilo pretekla leta pri Obštudijcih.

Obštudijci smo skupina študentov, ki skuša z organizacijo različnih oblik izobraževanj in z obiski različnih institucij bogatiti in dopolniti študijski program psihologije, hkrati pa poskrbeti tudi za zabavo. Ker je naše področje delovanja široko, smo razdeljeni v dve delovni skupini.

Ena skupina se posveča organiziranju bolj strokovno obarvanega programa, pri čemer razmišljamo, o katerih psiholoških temah ne pridobimo dovolj znanja znotraj našega študijskega programa. Izberemo tiste, ki nas najbolj zanimajo, ter poskušamo najti strokovnjake, ki bi jih lahko čim bolje predstavili v obliki strokovnih predavanj, delavnic ali vodenega obiska njihove institucije.

Druga skupina obštudijcev pa skrbi za bolj sproščeno vzdušje med našimi študenti. S tem namenom enkrat na leto organiziramo enotedensko ekskurzijo, v sklopu katere zajamemo strokovni, socialni in zabavni program. Za destinacijo se skupaj odločimo na začetku študijskega leta (zadnje tri: Krakow in Brno, Sofija, Rim).

Vsako leto organiziramo tudi psihološko zabavo – Psihotik, zabavni in tekmovalni Trivia night, druženje v obliki tekmovanja med skupinami – Psihatlon in brucovanje. Vedno iščemo nove načine, kako bi lahko sebi in drugim študentom psihologije popestrili leto, ter se tako veselimo vseh novih idej!

KAJ PONUJAMO?

Če vas zanima organizacija različnih dogodkov ali bi se v tem radi preizkusili, vam ponujamo raznolike možnosti, da svoje organizacijske sposobnosti preizkusite in trenirate. V kolikor ste v tem še nevešči, vam ponudimo podporo in vam pomagamo usvojiti uporabne veščine, na primer kako kontaktirati strokovnjake in organizacije ter kako pripraviti družabne dogodke. Ker je naš cilj skupno usvajanje novih znanj, sprejemamo tudi vaše ideje in jih poskušamo implementirati. Vsakemu članu želimo omogočiti, da se preizkusi na področju, kjer se brez pomoči ekipe ne bi mogel.

“Sodelovanje v skupini mi je zelo prijetno, saj lahko skupaj organiziramo različna predavanja na psihološke tematike, ki nas še posebej zanimajo, ne pozabimo pa tudi na druženje in zabavo. Prav posebna izkušnja je zagotovo tudi ekskurzija, ki jo organiziramo za vse študente psihologije, na kateri prav tako združimo prijetno s koristnim. Pokrijemo strokovne vsebine, raziskujemo mesto, se med seboj spoznamo ter povežemo.”

Ni mi žal, da sem se priključila skupini Obštudijci, saj sem pridobila ogromno znanja in izkušenj z organizacijo zelo raznolikih dogodkov in aktivnosti, ki jih skupina pripravlja. V ekipi za ekskurzijo smo se vedno močno povezali in na koncu smo ponosni, ker pripravimo res super teden v tujini. Super je tudi, ker dobimo možnost, da sami kontaktiramo tudi predavatelje iz tujine. Če nam le uspe, se poskušamo povezati tudi z univerzo v mestu, ki ga obiščemo, ter njihovimi študenti. Poleg tega da potujemo, se tudi ogromno naučimo in tako združimo prijetno s koristnim. Med letom z veseljem sodelujem pri pripravi raznolikih dogodkov in se udeležim tudi strokovnih predavanj na teme, ki jih v okviru faksa ne pokrijemo. Res je dobro, da lahko povabiš strokovnjaka s področja, ki te zanima, ker tako pridobiš nova znanja. Super pa je tudi na vseh družabnih dogodkih, na katerih se podružimo in poskrbimo, da se imamo dobro.

Skupina Obštudijci se mi zdi odlična priložnost za vsakogar, ki se želi podrobneje spoznati z organizacijo strokovnih in/ali družabnih dogodkov. Posamezniku omogoča pridobivanje kompetenc v super ekipi in veliko zabave ob le-tem.