Panika

KAJ JE PANIKA?

Panika je poljudno-znanstvena revija študentov psihologije. Vas zanima, zakaj ravno ime Panika? To je tako akronim (Psychological and Non-psychological Issues Keeping Ahead) kot tudi zelo znan psihološki fenomen (o, ne, panikaa!).

Revija trenutno živi na spletu, kjer članki običajno izhajajo vsaj dvakrat na mesec, pred kratkim pa je Panika izšla tudi v tiskani obliki. Študentje, ki so člani delovne skupine revije in uredništva, se lahko ukvarjajo s pisanjem, recenziranjem in lektoriranjem člankov. Odkar revija izhaja spletno, procesi vključujejo tudi urejanje spletne strani in vodenje družbenih omrežij. Seveda pa se ukvarjamo tudi s kar nekaj drugimi zadevami. Vsako leto organiziramo literarni natečaj na določeno temo, zmagovalci pa prejmejo prisrčne nagrade! Sodelujemo tudi z dijaki srednjih šol, ki jih zanima pisanje psiholoških člankov – dijaki imajo možnost pridobiti mentorja, ki jim pomaga članek napisati od začetka do konca, nastane pa dober strokovni članek. Organiziramo tudi različne delavnice na področju pisanja, lektoriranja in recenziranja člankov.

KAJ PONUJAMO

Ponujamo vam cel kup znanja in sodelovanje z super ekipo. Tistim, ki bodo pisali in objavljali članke, pa ponujamo tudi vpis članka v sistem Cobiss in možnost uveljavljanja članka pri štipendiji.

“Lani sem sodelovala pri Literarnem natečaju Revije Panika. Ko sem pisala vezno besedilo za predstavitev in končno prireditev, sem prav zares padla noter! Ta kreativni tok me je posrkal in lepo mi je bilo, da sem se med študijem lahko z jezikom poigrala še na malo bolj literaren (in ne le strokoven) način.”

“Pri ustvarjanju revije Panika rada sodelujem zato, ker predstavlja kombinacijo samostojnega dela in skupinskega ustvarjanja. Uživam v razmišljanju o idejah za naslednji članek, v iskanju literature in pisanju v svojem tempu. Hkrati pa zelo cenim odprtost delovne skupine za različne ideje, možnost urjenja v recenziranju člankov kolegov in pridobivanja njihovih komentarjev na moje delo in članke (to mi ponudi priložnost, da jih izboljšam in vidim stvari, ki jih drugače ne bi). Največjo vrednost v ustvarjanju revije zaznavam v tem, da me spodbuja k poglabljanju v določeno temo, ki me zanima, hkrati pa mi je omogočila, da sem počasi in neprisiljeno spoznala nove kolegice, s katerimi se rada družim in z njimi sodelujem. Skratka, ni mi panika sodelovati pri Paniki.”