pridruži se!

KAKO SE LAHKO PRIDRUŽIŠ?

Vsake nove članice in člana smo iskreno veseli!

Za včlanitev v društvo (oz. podaljšanje članstva) se oglasi v živo v Kabinici (na Oddelku za psihologijo FF, prostor 135A) v času uradnih ur, ki jih objavljamo na Instagram in Facebook Story. Če imaš glede postopka včlanitve/podaljšanja kakšno vprašanje, nam piši na info@dsps.si ali v zasebno sporočilo na socialnih omrežjih.

Najbolje se je včlaniti v začetku študijskega leta do konca novembra, saj boš takrat kot novi član plačal_a 6 € letne članarine (za podaljšanje članstva pa kasneje samo 5 €). Od 1. decembra pa do konca študijskega leta se članarina za vse zviša na 10 €. Letos poteka včlanjevanje in podaljševanje članstva samo z gotovino!

Članstvo ti v prvi vrsti omogoča aktivno sodelovanje v društvu, saj je pogoj za pridružitev kateri od delovnih skupinah ali organizacijskih ekip. Poleg tega si kot član deležen ugodnosti, kot so popusti pri vseh plačljivih dogodkih društva, možnost predprijave pri večini dogodkov društva ter dostop do društvene mailing liste.

Če te zanima pridružitev kateri od skupin oz. organizacijskih ekip, na začetku študijskega leta spremljaj obvestila v Facebook skupini svojega letnika, kot član_ica društva pa boš dobil_a tudi e-mail o uvodnem sestanku posamezne delovne skupine.

Kadarkoli lahko pišeš tudi direktno vodji skupine, ki ti bo z veseljem prijazno razložila vse podrobnosti, ali pa se nam oglasi na info@dsps.si.

V kolikor razmišljaš, da bi se nam pridružil, pa še nisi prepričan, boš zelo verjetno odgovor na svojo dilemo našel v naslednjih vrsticah.

Ali bom imel_a dovolj časa za študij?

Seveda! V delovnih skupinah delaš toliko, kolikor si želiš in kolikor ti čas dopušča. Med izpitnim obdobjem tudi nobena skupina nima rednih sestankov, zato boš imel_a dovolj časa za učenje in ostale obveznosti.

Koliko časa mi sodelovanje vzame?

Pogostost sestankov je odvisna od delovne skupine, v povprečju ima vsaka največ en sestanek na mesec. Vsekakor ti ne bo vzelo preveč časa, saj sam_a poveš,  koliko odgovornosti lahko sprejmeš in koliko časa uspeš posvetiti določeni skupini.

Kaj če nisem prepričan_a, ali je ta skupina zame?

Pridi pogledat na prvi informativni sestanek delovne skupine. Prisotnost na sestanku te ne obvezuje k pridružitvi skupini, boš pa dobil_a natančnejše informacije o delu skupine in tako boljši občutek, ali je ta skupina zate.

Kje mi bo sodelovanje koristilo?

V delovnih skupinah lahko pridobiš veliko znanja in izkušenj, ki so dobra popotnica za nadaljnje študijsko, osebno in karierno življenje. Kompetence, pridobljene v DŠPS-ju, lahko lepo krasijo vsak življenjepis. Poleg tega spoznaš podobno misleče kolegice in kolege, s katerimi ustvarjaš zanimive projekte in prijateljske vezi.

Kaj se bom s sodelovanjem naučil_a?

Društvo ima pester nabor delovnih skupin, zato lahko z vključevanjem v delovne skupine pridobiš najrazličnejše veščine. Poleg specifičnih kompetenc, ki jih posamezna skupina ponuja, se boš v vseh naučil_a sodelovanja s člani ekipe, organizacije različnih projektov, odgovornosti, komunikacije tako s kolegi s področja psihologije kot tudi s širšo javnostjo, preizkusiš se lahko tudi v svojih vodstvenih sposobnostih.

Ali mi bo to koristilo pri iskanju zaposlitve?

Seveda! S sodelovanjem v društvu lahko odkriješ, kaj te zanima in kaj rad_a počneš. Lahko na primer odkriješ, ali te zanima organizacija dogodkov, vodenje delavnic, marketing, pisanje ali lektoriranje rubrik, kar ti bo koristilo pri usmerjanju na študiju in kasneje tudi pri iskanju zaposlitve.

Ali potrebujem kakšna znanja, da se pridružim?

Za pridružitev k delovnim skupinam predznanje ni potrebno, če pa imaš znanje s področja, ki je koristno za  določeno delovno skupino, pa bomo seveda zelo veseli, če ga deliš z nami in tako obogatiš ekipo. Sicer pa se praktično vse znanje, ki ga potrebuješ za sodelovanje, pridobi znotraj skupine, potrebna je le volja do učenja.

Kaj če še nikoli nisem delal_a ničesar takšnega? Kaj če nimam izkušenj?

Noben problem! Ne potrebuješ nobenega znanja ali posebnih veščin, veseli bomo vsakega, ki si želi pridobiti novih izkušenj in se naučiti česa novega.

Kaj če nikogar ne poznam?

Odlično! Če nikogar ne poznaš, to pomeni, da boš spoznal_a veliko zagnanih, odprtih in prijaznih študentk in študentov psihologije, s katerimi boš lahko spletel_a nove prijateljske vezi in ki te bodo z veseljem sprejeli v ekipo.