Obštudijska strokovna ekskurzija v Barcelono, 1.4. – 7.4.

Pon. 2.4.
Po nočni vožnji prispemo v mesto Aix-en-Provence, kjer si boste lahko odpočili noge in zavohali svež provansalski zrak. Popoldne zainteresirane čaka ogled 20km oddaljenega laboratorija, kjer preučujejo kognitivne procese na opicah.
Po ogledu se iz Aix-en-Provenca odpravimo proti eno uro oddaljenemu Marseillu, kjer najdemo naš hostel Vertigo.
Sledi prost večer in druženje.

Tor. 3.4.
Po poznem zajtrku se srečamo s psihoterapevtom Philipom Dannreutherjem, ki se ukvarja z gestalt terapijo. Ob lepem vremenu bo mesto srečanja na prostem, kjer bomo deležni spoznavanja starega dela mesta.
Popoldne se odpravimo na pot proti Barceloni, kamor prispemo zvečer in se nastanimo v hostlu. Večer je prost.

Sre. 4.4.
Dopoldne obiščemo univerzo IDEC Universitat Pompeu Farba, kjer se sestanemo z glasbeno terapevtko Melisso. Nato se namenimo nazaj v hostel, kjer si skuhamo kosilo in počakamo na obisk pasje psihologinje. Kasneje obiščemo še Inštitut za psihologijo in logopedijo. Sledi prost večer.

Čet. 5.4.
Dopoldne prosto. Popoldne se namenimo v center Estel: Center of personal growth and school of intergal studies, kjer se srečamo z integralnim terapevtom ter seksologom. Preostalo popoldne je prosto in ga lahko izkoristite za ogled znamenitosti Barcelone.. Par predlogov: Sagrada Familia ter Parc Guell, kot največji znamenitosti; labirint (Parc del Laberint d’Horta), vstop stane 2€: http://www.tourist-barcelona.com/default66.asp?view=barcelona-attractions/labyrinth-park
Zvečer gremo še zadnjič v nočno življenje Barcelone.

Pet. 6.4.
Popolnoma prost dan do 18h, ko se odpravimo na dolgo pot nazaj proti Ljubljani. Obstaja alternativna možnost za tiste, ki bi si želeli ogledati Dalijev muzej v njegovem rojstnem kraju Figueres, ki je na poti nazaj proti Sloveniji (blizu špansko-francoske meje). V tem primeru bi iz Barcelone odšli okoli poldneva, si v miru ogledali muzej, nato pa bi nas pobral avtobus in bi se skupaj odpravili nazaj proti Sloveniji. Vstopnina znaša 9€.

V Slovenijo prispemo v soboto popoldne.

Zemljevid naših postankov, srečanj ter možnih ogledov v Barceloni za lažjo orientacijo:
http://maps.google.com/maps/ms?msid=205731591924501696005.0004baca949804539421b&msa=0&ll=41.409132,2.124653&spn=0.096303,0.090637