Psihošola

KDO SMO PSIHOŠOLARJI?

Psihošola je delovna skupina, ki vsako leto za študente psihologije in študente ostalih smeri organizira teden psihološko obarvanih počitnic! Vsako leto konec septembra izvedemo 6- dnevni dogodek, ki mu vsako leto določimo temo glede na to, kaj nas tisto leto zanima (prejšnje teme Psihošole so npr. bile terapije, socialna psihologija, temne strani psihologije, odvisnost ipd.). Tam se dvakrat dnevno preko delavnic, predavanj ali drugega s pomočjo povabljenih strokovnjakov spoznavamo z izbrano temo, zvečer pa se zabavamo z večeri ob ognju, impro večerom, tekmovanji, karaokami, kitao in še bi lahko našteli!

KAJ PONUJAMO?

Psihošola je za vse, ki si želite pomagati organizirati dogodek, se družiti, se spoznati s kontaktiranjem in iskanjem predavateljev ter se zabavati!

“Organizacijska ekipa Psihošole je med seboj res tesno povezana in super sodeluje, kar se konec septembra pokaže tudi pri izvedbi same Psihošole. Na sestankih čez leto (ki jih ni veliko) je vzdušje vedno sproščeno. Pri razdeljevanju nalog lahko vsak najde nekaj, v čemer se počuti kompetentnega in ve, da bo imel vedno na voljo tudi pomoč preostalih članov ekipe. Septembra na sami Psihošoli pa se le še bolj povežemo in si vsi želimo, da se tisti teden ne bi zaključil.”

“Psihošola je super, ker se tam lahko totalno odklopiš (signal je bolj šibek). Tam spoznaš ljudi iz različnih strok in si del povezane skupine, ki vsako leto organizira super program, tako strokoven kot družaben. To pa seveda ni vse – med letom si organiziramo kakšno žurko, tradicionalno pa vsako leto izvedemo tudi božično večerjo, kjer se med seboj obdarujemo. Tudi na Psihošoli vsako leto pripravimo kaj posebnega.”

“Psihošola je idealna priložnost za sprostitev pred začetkom študijskega leta, saj poteka zadnji teden septembra. Tam se lahko spoznaš in podružiš s študenti različnih letnikov in smeri ter pridobiš veliko uporabnega znanja o temi, ki jo tisto leto določijo organizatorji (npr. različne vrste terapij, odvisnosti, socialna psihologija …).”