strokovni vikendi

KAJ SO STROKOVNI VIKENDI?

Z organizacijo strokovnih vikendov želimo dopolniti znanje, ki ga o posameznih področjih psihologije dobimo tekom rednega študija. Prav tako želimo študentom predstaviti, s čim vse se pri svojem delu srečuje psiholog na nekem področju – katere naloge opravlja, katere probleme rešuje, s katerimi izzivi se spoprijema in predvsem kako vse to počne.

Zato v goste povabimo strokovnjake, ki so zaposleni v najrazličnejših ustanovah, podjetjih in drugih organizacijah, da bi predstavili delček svojega dela.

Strokovni vikendi (v normalnih pogojih) potekajo 2 dni (petek popoldan in sobota) in obsegajo 8-10 predavanj (priložnostno tudi kakšno delavnico in okroglo mizo).

Trenutno organiziramo tri: Klinični vikend, Kadrovski vikend in Pedagoški vikend.

KOGA VABIMO?

Najbolj radovedne in vedoželjne študente in študentke vabimo, da se udeležijo katerega od vikendov. Tako tiste, ki ste že odločeni, na katerem področju se želite zaposliti, kot tudi tiste, ki še niste in želite preveriti, ali je neko področje za vas primerno.

V organizacijsko ekipo vabimo tiste, ki želite aktivno sodelovati pri soustvarjanju katerega od vikendov ter tako pomagati pri kvalitetnem programu (s svojo idejo za predavatelja oz. temo predavanja) in izvedbi dogodka (z izkušnjami, ki jih že imate, in znanjem, ki ga boste tekom organizacije še pridobili).

Za sodelovanje v organizacijski ekipi niso potrebne predhodne izkušnje z organiziranjem dogodkov ali obsežno znanje s posameznega področja psihologije. Ravno nasprotno – sodelovanje je odlična priložnost za tiste, ki želite pridobiti nove izkušnje in pobliže spoznati posamezno področje psihologije.

“Čeprav smo se za organizacijo kadrovskega vikenda odločili precej pozno, je dobra organiziranost in zagnana ekipa omogočila, da smo ga izpeljali več kot odlično. Vesela sem, da sem bila lahko del ekipe, ki je delovala zelo dobro, usklajeno in zagnano, bila polna idej in motivacije ter je skupaj ustvarila tako čudovit in poučen dogodek. O tem ne priča le naš pogled na dogodek, temveč tudi vse čudovite povratne informacije, ki so nam jih podali udeleženci. Se že veselim naslednjega vikenda!”

KAJ PONUJAMO?

Sodelovanje v organizacijski ekipi omogoča pridobivanje znanj, veščin in izkušenj v povezavi z vsem, kar obsega dvodnevni dogodek za 120 udeležencev – snovanje programa, dogovarjanje s potencialnimi gosti, pridobivanje sofinanciranja in (materialnih) donacij, promocija dogodka, zbiranje prijav, komuniciranje z udeleženci, izvedba samega dogodka (priprava prostora, priprava pogostitve, registracija udeležencev, moderiranje dogodka, fotografiranje, skrb za udobje gostov in udeležencev itd.), evalvacija dogodka in iskanje možnih izboljšav.

Hkrati je to odlična priložnost za nova poznanstva v strokovnih krogih.

“Organizacija projekta Klinični vikend nam študentom daje priložnost, da raziskujemo področje klinične psihologije v slovenskem prostoru, samostojno komuniciramo s strokovnjaki in se pri tem med seboj povežemo. Glavni razlog za organizacijo pa je, da vsem, ki jih področje zanima, omogočimo pozitivno izkušnjo polno praktičnih znanj in možnosti za osebni ter profesionalni razvoj.”

KDAJ SO AKTIVNE ORGANIZACIJSKE EKIPE?

Klinični vikend in Kadrovski vikend se (predvidoma, v normalnih pogojih) izvedeta konec februarja oz. v začetku marca. Prvi organizacijski koraki se začnejo približno 3 mesece pred dogodkom, tako da je organizacijska ekipa predvidoma aktivna od decembra do marca (med izpitnim obdobjem obveznosti z organizacijo ni oz. so te minimalne, če imaš čas, če si že opravil z izpiti).

Pedagoški vikend predvidoma poteka (spet: v normalnih pogojih) konec aprila oz. v začetku maja. Tudi tukaj se z organizacijo začne približno 3 mesece pred dogodkom, torej je organizacijska ekipa predvidoma aktivna od februarja do maja.

TE ZANIMA KAKŠNO DRUGO PODROČJE PSIHOLOGIJE?

Želiš oblikovati nov strokovni vikend?

Piši na: marko.sopar@dsps.si

pridruži se nam!