PR

KDO SMO PR?

Delovna skupina PR – Odnosi z javnostmi je ena izmed temeljnih skupin znotraj DŠPS. Z našim delovanjem poskušamo dvigniti ugled psihologije kot vede, ugled psihološkega poklica, ugled študentov psihologije, širiti znanje – psihološke fenomene poskušamo na poljuden način predstaviti širši javnosti, ozaveščati o duševnem zdravju in drugih pomembnih temah, ki niso dovolj pogosto del vsakdanjih pogovorov. Prav tako si prizadevamo društvo predstaviti kot dober vir kompetenc in znanja, ki ga posameznik pridobi med študijem psihologije.

KAJ POČNEMO?

Skupina se ukvarja s promocijo društva in psihologije ter z obveščanjem članov in širše javnosti o delovanju in aktivnostih DŠPS.

Skrbi za celostno podobo in predstavitev društva na raznoraznih prireditvah ter pripravo promocijskega materiala. Delovna skupina upravlja s Facebook stranjo, Instagram stranjo in spletno stranjo DŠPS.

Ekipa za Facebook skrbi za objavo vsebin in promocijo DŠPS dogodkov na Facebooku. Tekom meseca s sledilci deli različne vsebine – članke in posnetke s psihološko vsebino, infografike, priporočila za knjige/filme s psihološko tematiko, meme, vabila na DŠPS dogodke ipd. En teden v mesecu posveti tudi tednu ozaveščanja, v času katerega objavlja članke, posnetke in infografike na izbrano tematiko (npr. depresija, anksioznost, izgorelost).

Ekipa za Instagram skrbi za objavo vsebin in promocijo DŠPS dogodkov na Instagramu. Sledilce redno obvešča o dogodkih in aktivnostih društva z objavami in zgodbami. Objavlja tudi informativne grafike in psihološka dejstva.

KAJ PONUJAMO?

Delo v skupini PR & Marketing je povezano predvsem z družbenimi omrežji, zato se bo posameznik lahko poučil o objavljanju na le-teh in spletnem oglaševanju ter v zvezi s tem pridobil veliko znanja in kompetenc. Ker za namene objav in promocije društva oblikujemo različne materiale (npr. infografike, naslovnice, plakate, brošure), ponujamo tudi znanja o oblikovanju. Prav tako nudimo znanja o upravljanju spletne strani, saj se trudimo, da bi ponovno postala aktivna. Za vse navdušence fotografiranja in snemanja se najde tudi priložnost, da svoje delo delite s široko množico sledilcev. Organiziramo tudi nagradne igre ter možnost, da se naučite, na kakšen način jih pripraviti. Z letošnjim letom skupina ponuja tudi možnost, da se podučite, kako stopiti v stik z različnimi podjetji in krepite svoja znanja dogovarjanja ter odgovornosti pri dogovarjanju z morebitnimi partnerji. V skupini se pri delu dopolnjujemo, tako da se lahko sam odločiš, kaj ti najbolj ustreza.

“Vodenje PR skupine sem prevzela bolj po naključju, vendar je bila to ena izmed mojih najboljših odločitev v življenju. Na začetku se nisem zavedala, kaj vse lahko sploh počnem znotraj te skupine, vendar sem zelo hitro ugotovila, da je mogoče praktično vse in da lahko svojo kreativnost končno usmerim v nekaj dobrega. V skupini sem lahko nadgrajevala tako svoja znanja o oblikovanju kot tudi svoja psihološka znanja, saj sem prebrala ogromno strokovnih člankov, ki so razširili moja obzorja. Vedno je lepo, ko vidiš, da so bile tvoje ideje in tvoj trud sprejeti s strani drugih, in se zaveš, da si z ozaveščanjem o določenih temah naredil nekaj dobrega. Še posebej sem se zabavala pri oblikovanju infografik, saj so mi res dale nek nov navdih in se pokazale kot nekaj, kar je ljudem všeč. Pridobila sem tudi ogromno novega znanja o samih strategijah objavljanja in družbenih omrežjih na splošno. V veselje mi je bilo tudi delo v ekipi, ki je bila resnično podporna in polna idej.”

“Sodelovanje v PR skupini je bila zame resnično dobra izkušnja. Lansko leto nisem bil čisto prepričan, če se sploh pridružiti, saj nisem vedel, kaj lahko od skupine pričakujem in kaj vse delajo. Ni mi žal, da sem se odločil za pridružitev, saj sem se naučil veliko novih stvari (npr. uporabe novih programov, kot je recimo Canva) in verjamem, da mi bodo ta znanja lahko koristila pri moji karieri. V skupini pa sem se tudi zelo zabaval, saj je bila zelo sproščena in prijetna.

“Skupina PR je idealna priložnost, da se spoznate z osnovami promocije. Delo v skupini je dokaj razgibano, saj vsebuje vse od priprave Facebook dogodkov in branja zanimivih člankov do oblikovanja nagradih iger za naše sledilce. PR ekipa je zelo sproščena in če potrebuješ kakršnokoli pomoč pri svojem delu, veš, da ti jo bodo vedno nudili.”

“PR ekipa je res odlična priložnost za grajenje kompetenc na področju Facebook in Instagram promocije ter upravljanja družbenih omrežij. Od same izkušnje sem se res veliko naučila. Čeprav se na začetku nisem počutila zelo spretno v pisanju zanimivih objav, ki bi v bralcu vzbudile zanimanje za nadaljnje branje, sem sedaj pri tem že veliko bolj samozavestna in počutim se tudi bolj kompetentno. Že kar nekaj znanja sem pridobila o trikih objavljanja (npr. kdaj in na kakšen način objavljati, da bo doseg čim večji) ter delovanju algoritmov prikazovanja objav na omenjenih družbenih omrežjih. Preizkusila sem se tudi v oblikovanju plakatov, brošur in infografik. Doslej sem le-te oblikovala v programu Canva, v prihodnje pa upam, da se bom naučila tudi uporabe programov Adobe Photoshop in/ali Adobe Illustrator. Menim, da je skupina res odlična priložnost za vse, ki bi radi svojo kreativnost delili še z ostalimi. Eden izmed boljših občutkov je namreč ta, ko tvoj izdelek delijo in občudujejo tudi ostali.”