Budimpešta 2017

V petek, 8. 12. 2017 smo ob osmi uri zjutraj krenili iz Ljubljane in po prijetni, a ne preveč dolgi vožnji smo nekaj pred drugo uro popoldne prispeli do našega hostla Avenue v središču Budimpešte. Po namestitvi in krajšem počitku smo se odpravili v center. Sprehodili smo se po eni izmed glavnih ulic, mimo opere, vse do vznožja Donave, kjer smo si ogledali spomenik Judom in parlament. Sprehodili smo se tudi po manjšem božičnem marketu pred baziliko sv. Štefana. V večernih urah smo se podružili v hostlu.
 
V soboto, 9. 12. 2017 smo se že zjutraj odpravili na dalši ogled Budimpešte. Ogledali smo si glavni božični sejem in Veliko tržnico, ki se nahaja znotaj velike hale in je bila še bolj zanimiv zaradi božične okrasitve. Po ogledu tržnice smo se odpravili do Citadele, ki je razgledna točka Budimpešte, nato pa še do Budimskega gradu in Ribiške utrdbe. Sledil je odmor za kosilo in nakupovanje na božičnem marketu. Večer smo ponovno preživeli v hostlu ob druženju in povezovanju.
 
V nedeljo, 10. 12. 2017 smo se odpravili še na drug konec Budimpešte in si ogledali slaven Trg junakov, kjer smo se tudi slikali. V bližini trga smo si v parku ogledali še veliko drsališče, ki se nahaja pod gradom Vajdahunyad, terme pa smo žal občudovali le od zunaj. Po ogledih smo se odpravili na zadnje kosilo. Voznika sta nam na poti nazaj še dala možnost hitrega ogleda Blatnega jezera in bližnjega mesteca, kar smo rade volje izkoristili. V naše študijsko mesto smo prispeli v večernih urah rahlo utrujeni, a z nasmehi na obrazu.

Več slik si lahko pogledate v galeriji pod zavihkom Mednarodni oziroma s klikom na povezavo: www.dsps.si/mednarodni.html.